vineri, 1 decembrie 2017

1 DECEMBRIE. De azi spre infinit.

 La mulți ani, în primul rând, cui merită. Restu' să vă duceți în 7 zări pe 7 continente, că nici atât nu meritați, dar fie. 

Nu uitati.  Să începem. 

 Să trăim destul și să avem cerul senin deasupra capetelor. Capetelor niciodată plecate! Noi să trăim, voi, sclavilor, trăiți, da plecați în altă parte. 
  
 Să trăim ăștia de mai respectăm amintirea a ceea ce a fost și a însemnat cândva ROMÂNIA, ci nu "o Românie frumoasă". ROMÂNIA. Voi, ăștia care ați transformat-o "într-o Românie (frumoasă, curată, vândută...) să trăiți 3 zile începând cu cea de'alaltaieri. Și dupăia să vă îngropați altundeva, că pământul ăsta nu merită putrefacția voastră bolnavă și infectă. 
  
 Să trăiți, voi cei ce rezistați, cinstit, aici. Strângeți din dinți, dar mai aveți o fărâmă de încredere. Voi, cei care ne'ați adus acolo pe noi ăștialalți, să trăiți, legați, în pușcării, mulți ani de acum. În pușcării întreținute din averile voastre, nu din banii cinstiți.  
  
 Să trăiască românii care nu se vând, indiferent de preț. Să trăiască încă pe atât vânzătorii de țară, ca să își vadă rudele și aproapiatii murind, să simtă de nenumărate ori ce înseamnă să pierzi ceva la care ții, să ajungă bătrâni și invalizi și să nu le dea nimeni un colț de pâine. Uscat și mucegăit. 
  
 Să trăiască "țăranii" români care muncesc pământul cu sârg, de generații, cresc animale și produc fructe și legume naturale, la un preț corect. Să trăiască în regim peren, începând de azi, cei care forțează omul cinstit să adauge "plus-ingrediente" pentru "plus valoare", că de nu, te mănâncă taxele  cum mănâncă ei, băieți la costum, ciolanul de zi cu zi. 
  
 Să trăiască jurnaliștii corecți, cinstiți, deștepți. Să trăiască și aia mizerabili, proști, nesimțiți și mâncători de rahat. Altfel cum ne-am mai da seama de valoare intrinsecă a cuiva? Nu pe baza a ceea ce consideră demn de luat în calcul? 
  
 Să trăiască cei plecați în afară pentru un vraf de bani cinstiți. Să trăiască unde merită să trăiască cei care i-au făcut să plece fără să privească înapoi.  
  
 Să trăiască omul cinstit, în Dacia lui din 2012 sau Skoda din 2006, cumpărată cu bani munciți cu trudă. Să trăiască omul cu mâinile aspre din muncă. Să trăiască'nmultit cu 0 ghertoiul îmbogățit pe spatele altora, îmbogățit cu furaciune și "șmecherie", care nu lasă un "Bună ziua" când cumpără un kilogram de morcovi din piață și care blochează 2 locuri de parcare cu Bemveul lui nou și lucios.  
  

 Și acum, că le-am urat fiecăruia cam ceea ce merită...  
 Nu uitați azi, nu uitați mâine. În momentul în care se va fi uitat. Atunci vom ști că nu mai are rost. 
  
 La mulți ani, România. Nu vreau o țară ca afară. Vreau o țară ca aici. De oameni... Asta e un alt subiect. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu