miercuri, 13 decembrie 2017

Nenorocita de la metrou .

Scarba ordinara, imi e jena ca respiri acelasi aer cu mine!

Dupa ce am aflat de nenorocirile intamplate in Bucuresti, am simtit putin cum o ia pulsul razna si cum se intesifica respiratia. Eram siderat de o asa fapta si refuzam sa inteleg ca oamenii pot fi atat de scarbosi, atat de infami si mizerabili.

M-am gandit putin si am ajuns la concluzia ca ce a facut sub-omul ala este una dintre cele mai mojice fapte pe care le poti face. Sa ucizi pe cineva fara drept la replica, sa il lasi in imposibilitatea fizica de a se apara, sa ii curmi viata intr-o secunda fara ca macar sa ii asculti ultimele cuvinte.

Criminalii, chiar si inarmati, iti intra in casa, te cauta, te vad, dar TU inca poti sa te aperi, sa urli, sa fugi, sa te feresti, exista o sansa, mica, mare, dar exista ceva, poti sa te salvezi, poti sa iti imaginezi moartea care va sa vina, poti sa te gandesti la lucruri frumoase in ultimele secunde din viata ta, poti ceva...

Dar mizerabila  reusi sa ii ia viata intr-un moment atat de...neasteptat. Era o femeie care probabil ducea o viata decenta, astepta un copil , presupun ca era proaspat casatorita, sotul ei astepta cu nerabdare... sa fie tata, parintii ei si ai lui asteptau sa fie bunici. 
Pana a venit un rahat de om inconstient si  intr-o secunda a spulberat 25 de ani de existenta. Pentru ce? Ca seamana femeia aia cu amanta lu’ barba'su? Pai cum sa nu aiba amanta, cand nevasta este o retarda mintal?
Prieteni si rude de'ale mele stau in Bucuresti, iubita mea sta in Bucuresti...Nu pot sa nu ma gandesc ca viata le putea fi scurtata in mod tragic si neasteptat de o mizerabila. 
Cum poti sa vorbesti, sa privesti o asemenea fiinta? Merita tot ce e mai rau.

Criminalii ucid pentru ceva (launtric sau nu) si o fac cumva in intimitate, noaptea, pe strada, in casa...
Soldatii ucid pentru tara. Spalatii pe creier ucid pentru religie. Canibalii pentru mancare. Dar in acelasi timp, au demnitatea impusa de scop. Da, e o mojicie si o aberatie ce fac... Dar exista o decenta a crimei... Suna ciudat, dar exista o decenta a crimei, a criminalului.

Dar sa faci asta, pur si simplu, in drumul mare, cuiva, unei persoane care nu facea absolut nimic gresit. Cu atatia oameni langa ea...

Poate e ciudat, poate scriu tampenii, dar mizeria asta m-a atins in mod special cumva. 
E prea nefericit, e prea incomplet si lipsit de inceput. A fost doar un moment. Ultimul moment.

Si METROREX, care tot innoiesc toate mecanismele de intrare la metrou... Cu asa camere se lauda, nesimtitii pamantului? Nu poti distinge bine fata unei persoane chiar cu toate luminile aprinse, dar cititoarele de cartele merg mai bine ca oricand. Cine dracu sa se mai gandeasca la cetatean?

Asta a fost o tragedie, si tragedia cea mai mare e ca scaunul electric e doar o realitate a trecutului, ci nu o pedeapsa a prezentului.


De umanitatea celor care nu au imobilizat mizeria, nu mai zic. Scarba trebuie prinsa si lesinata, imbracata in camasa de forta si predata politiei. In ordinea asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu